Geen producten (0)
-46%
Kieft, A. van de - Korte overdenkingen
 

Kieft, A. van de - Korte overdenkingen

€ 10,95 € 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-8888
EAN code 9789055512997
Omschrijving
In deze bundel overdenkingen komen onderwerpen ter sprake zoals: appellerende prediking, heiliging, kennis, geloof, maar ook: in coma, gezag, eten, werken enz. De auteur heeft jarenlange ervaring als ouderling in de Gereformeerde Gemeente te Barneveld.
Uit het Voorwoord :
In Spreuken l6:la lezen wij: De mens heeft schikkingen des harten. Bij het schrijven van deze overdenkingen heb ik daarover gedacht. De vraag kan naar boven komen: Waarom deze overdenkingen opgeschreven? Wij zouden ons ook kunnen afvragen: Waartoe? Op beide vragen kan ik geen antwoord geven.
Het is eigenlijk maar zo bij mij opgekomen om het te doen. Soms voelde ik mij ertoe gedreven. Dit is in ieder geval wel zo: ik heb het spontaan en in overgave tussen de Heere en mijn ziel mogen doen. Soms ging het ook bijzonder gemakkelijk.
In het Oude Testament werd het geitenhaar nog dienstbaar gesteld in de dienst des Heeren (Numeri 31 :20 bijvoorbeeld). Zo zou het al een wonder zijn wanneer deze overdenkingen, als een klein beetje geitenhaar, dienstbaar zouden kunnen zijn tot opbouw van de geestelijke tempel Gods.
Ik wil nadrukkelijk zeggen: het zijn korte overdenkingen, maar geen studiën.
Uitg. Gebr. Koster, 145 pag. pb. Nieuwstaat!