Geen producten (0)
 

Wolf, Alex de - Ridders, Dino's en piraten

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Jongens vragen nu eenmaal om andere boeken dan meisjes. Deze bundel zit boordevol stoere prenten en verhalen. Over fantastische vaders en ondeugende jongensstreken, over een actieheld die iedereen redt en een op afstand bestuurbare auto. Van Michiel van de Hazelhoeve tot Pluk van de Petteflet, en van Piet Polies tot De kleine kapitein. Keus genoeg voor jongens - en hun dappere zusjes!

Met: Paul Biegel, Jet Boeke, Imme Dros, Harrie Geelen, Jaap ter Haar, Astrid Lindgren, Annie M.G. Schmidt, Carry Slee, Noëlle Smit, Dagmar Stam, Toon Tellegen, Tjibbe Veldkamp, Simone van der Vlugt, Jacques Vriens, Fiep Westendorp, Juliette de Wit, Alex de Wolf en vele anderen.
Recensie(s)
Groot, mooi uitgevoerd voorleesboek vol verhalen die vooral kleuterjongetjes zullen aanspreken. Het is een bloemlezing van oude en nieuwe verhalen van zeer diverse auteurs en illustratoren. Dit zorgt voor een aantrekkelijke afwisseling. Verhalen over avonturen dicht bij huis wisselen af met stoere fantasieverhalen over piraten, dino's of boeven. Naast bescheiden pentekeningen zijn er paginagrote illustraties met stevige afbeeldingen die staan als een huis. Vooral de stoere tekeningen van het verhaal over werken aan de weg, die niet achter elkaar staan, maar op verschillende plaatsen in het boek zijn afgebeeld, geven een opvallend en kleurig accent binnen de verhalen. Ook zijn er kleurenfoto's met heel veel voorwerpen om aan te wijzen en te benoemen. Omdat achter in het boek de herkomst staat van de verhalen, kunnen liefhebbers zonder veel moeite andere boeken over de held van hun verhaal vinden. Hoewel het boek een speciale selectie jongensverhalen bevat, zijn de verhalen ook leuk voor meisjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitg. Ploegsma, 136 pag. gebonden, in goede staat! (Nieuw kost het boek 19,95!) eerste pagina's wat geribbeld.