Geen producten (0)
 

Hessen, Willem van - Van Verraad en Verzet

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving
Najaar 1944: In het gebied van de grote rivieren, zo'n 15 kilometer van het Maasfront, opereert een verzetsgroep. Onderduikers moeten aan onderdak en voedsel worden geholpen, geallieerde piloten uit handen van de vijand gehouden worden en wapens van de ene plaats naar de andere gesmokkeld. Maar ook de Duitsers zitten niet stil. Het is voor hen, om militaire redenen, van groot belang om in dit gebied de verzetsbeweging op te rollen of binnen te dringen.
 
Jan Wilmer, de zeventienjarige zoon van een verzetsman, wil graag meedoen met het verzetswerk, maar zijn vader vindt hem te jong. Toch wordt het in een bepaalde situatie noodzakelijk om Jan in te schakelen. Dan volgen voor hem de spannende gebeurtenissen elkaar zo snel op, dat hij zich afvraagt waaraan hij begonnen is.
 
Vooral als een verrader probeert zijn slag te slaan, moet alles in het werk worden gesteld om mensenlevens te redden. Daarbij spelen Jan en zijn vriend Dirk Gerbens een belangrijke rol. Een rol die bijna te zwaar voor hen is..
 
Een adembenemend oorlogsboek voor jong en oud!

Uitg. de Vuurbaak, 164 pag. gebonden. In supermooie staat!