Geen producten (0)
1 2
 

Venema, ds. E. - Sta op en eet (deel 1)

€ 9,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In zeer mooie staat Sta en op eet deel 1 van wijlen ds. E. Venema. Bij ons voor slechts 8,95.

Elia had het moeilijk. En geen wonder, hij moest vluchten voor Izébel. Het was hem toch zo goed geweest op de Karrnel. Alle Baälpriesters zijn gedood. Nog hoort hij het volk zingen: De Heere is God, de Heere is God. Maar het is een vreugde geweest, die maar zo kort duurt. Nauwelijks staat hij onder aan de voet van de Karrnel of daar verandert alles. Een bode wacht hem met de boodschap van Izébel: Ik zal morgen omtrent dezen tijd uw ziel stellen, als de ziel van een hunner.

En wat nu? Wat kan hij anders doen dan vluchten. De woestijn in. Daar valt hij neer onder een jeneverboom. Hij kan niet meer, hij is moe en moedeloos. En wie bekommert zich nu over hem? Niemand, hij is van God en alle mensen verlaten en vergeten. Maar zie, daar gebeurt het. Daar zoekt de Heere Zijn moedeloze kind op. Hij bereidt hem een maaltijd. Een koek op de kolen gebakken en een fles met water. Er klinkt een stem uit de hemel: Sta op, eet. Straks mag hij eten en door de kracht van die spijze gaat hij de weg van veertig dagen door de woestijn. Gedachtig aan deze geschiedenis heb ik dit boekje genoemd "Sta op en eet". Het is een bundel meditaties, destijds in ons kerkblad verschenen. Een onbekende vriend heeft ze bijeen verzameld. Ik ben hem daarvoor zeer erkentelijk. Hij wenst onbekend te blijven. Voor de Heere zijn geen onbekenden. Gelukkig niet. Ik hoop dat er nog gevonden mogen worden, die met Elia onderwezen worden door het lezen van deze eenvoudige meditaties. Er zullen vele gebreken aan kleven. Het is slechts mensenwerk. Als de Heere het maar wil gebruiken, dan is het goed. Het zou een koek op de kolen gebakken kunnen zijn en een fles met water voor een moedeloze pelgrim.

De Heere moge dit boekje vergezellen met Zijn lieve gunst. Het is de bede van hem die menigmaal onder de jeneverboom verkwikt is.

Uw ronddolende vriend in de woestijn

256 pag. gebonden. In goede staat!