Geen producten (0)
Bijzonder mooi!
Prins, Piet - Verdwaald in de wildernis
 

Prins, Piet - Verdwaald in de wildernis

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Norman en Patricia zijn kinderen van dominee Fisher, die in het uiterste noorden van Canada als zendeling onder de Eskimo's werkt. Ze zijn op de highschool in Edmonton en willen graag de zomer-vakantie in het ouderlijk huis doorbrengen. Een vriend van hun vader, kapitein King, heeft beloofd hen in zijn particuliere vliegtuig mee te nemen. Onderweg worden ze overvallen door een plotselinge, hevige storm. Het vliegtuig wordt uit de koers gejaagd en moet tenslotte een noodlanding maken in de onbewoonde wildernis van Noord-Canada, waarbij een vleugel van het toestel afknapt. Kapitein King heeft een lichte hersenschudding opgelopen. Norman en Patricia zijn ongedeerd.

Regeringsvliegtuigen beginnen een zoekactie, maar de drie vermisten worden niet gevonden. Ze komen tot de overtuiging dat ze zelf de weg naar de bewoonde wereld moeten zoeken. 

Jongeren èn ouderen zullen geboeid worden door dit verhaal, dat door Piet Prins alleen kon worden geschreven na een tocht door Canada en na een grondige studie van de natuur en het leven van
de mensen in de poolstreken van Noord-Canada.

Uitgeverij de Vuurbaak, 160 pagina's gebonden, in mooie staat