Geen producten (0)
-33%
Schippers, W. - Mannen van de zee
 

Schippers, W. - Mannen van de zee

€ 14,95 € 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKRa-3433
EAN code 9789461150691
Omschrijving

Onder vreemde vlag varen - Kapitein Adriaan ter Born woont samen met zijn vrouw en dochtertje in “Schuilduin” aan de Noordzeekust bij Katwijk aan Zee. De uit Zeeland afkomstige zeeman wordt echter door de enige broer van zijn vrouw niet geaccepteerd. Tijdens het afscheid nemen van zijn schoonvader gaat het mis. De stomp die zijn zwager hem geeft, beantwoordt Adriaan met een geweldige duw, waardoor deze als dood neervalt. Door de paniek een doodslag te hebben begaan, vlucht Adriaan de zee op.
Op de koraalriffen voor Sumatra, een Indonesisch eiland, vergaat zijn schip “De witte Gier”. Alleen Adriaan blijft gespaard en neemt een nieuwe naam aan om onvindbaar te zijn. Zijn vrouw blijft in groot verdriet achter in de waan weduwe geworden te zijn.
Ter Born sluit vriendschap met de Amerikaanse kapitein die hem gered heeft en blijft op zijn schip de “Arrow”. Dan ontmoet hij zijn schoonzoon die hij uithoort over zijn familie. Adriaan keert terug naar zijn vaderland en zoekt zijn dochter op in de Katwijkse duinen. Dan neemt hij een definitieve beslissing…

ISBN: 9789461150691

Gebonden - De Ramshoorn - 171 pag.  Schippers actie assorti