Geen producten (0)
-70%
Bond, Douglas - De Leermeester (Roman over John Knox)
 

Bond, Douglas - De Leermeester (Roman over John Knox)

€ 22,95 € 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

John Knox...Hoewel hij korter was dan de gemiddelde man, straalde hij iets uit waardoor hij voor mij altijd groter leek dan de mensen om hem heen.
1547. John Knox, 'de donderende Schot', leeft in een turbulente tijd. Het corrupte, Rooms-katholieke Schotland is vol avontuur en gevaar. Knox wordt vogelvrij verklaard, vlucht met een groep gelijkgezinden naar een kasteel, wordt overmeesterd door de Franse tegenstanders en zit maandenlang als roeislaaf op een Frans galeischip. Toch blijft hij vasthouden aan de onvervalste Bijbelse waarheid, zelfs als de Schotse koningin Mary er alles aan doet om hem te doden. 
Het levensverhaal van John Knox wordt verteld vanuit het perspectief van zijn jonge leerling, George Douglas, die zijn geliefde leermeester probeert te beschermen.
Ontdek het fascinerende verhaal van een bescheiden man, die door de genade en kracht van het evangelie een van de meest invloedrijke figuren in de Schotse kerkgeschiedenis geworden is.
Douglas Bond is docent Engels en geschiedenis. Door deze achtergrond schrijft hij voornamelijk historische fictie en biografieën. Bond heeft al meer dan twintig boeken geschreven. In Nederland is hij bekend geworden door Het verraad, een historische roman over het leven van Johannes Calvijn.

Uitg. de Banier, 448 pag. pb. Nieuw!  actiej  Alleen bij bestelling van meer dan 25 euro vanwege de hoge porto kosten, anders sturen wij u een link voor 2,95 verzkst achteraan