Geen producten (0)
-41%
Keck
 

Hille, H. - Haar gerucht gehoord - Uit het leven van ds Th Keck (Nieuw!)

€ 16,95 € 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTL-4533
Omschrijving
Diederik Theodorus Keck (1878-1945) was een hervormde predikant, die in de eerste helft van de twintigste eeuw bij hen die God vreesden, hoge achting genoot. In eigen oog was hij maar klein. Zijn leven lang moest hij strijden tegen de zonden in zijn eigen leven en tegen de zonden in de kerk. Hij was een man van grote ernst, en zijn leven werd verteerd door de heiligheid van Gods huis. De nood van de zielen van zijn hoorders was hem op het hart gebonden. Die ernst legde beslag. Daar kwam bij dat - zeker ten tijde van de Eerste Wereldoorlog - over land en volk vanwege de tijdsomstandigheden een zeker beslag lag.
 
Ds. Keck zag hoog op tegen Gods kinderen. Onder andere uit hoogachting voor de gezelschapsmensen en onder invloed van ds. J. P. Paauwe, ging ds. Keck een merkwaardige kerkelijke gang. In 1916 trad hij uit de Hervormde Kerk, om er na zeven jaar weer in terug te keren.
 
Ds. Keck was een buitenstaand mens. Hij zag voor anderen de ruimte, maar durfde zichzelf nergens bijrekenen. Er werd van hem gezegd, dat hij met een lantaarntje op zijn rug liep; het licht voor een ander. Van zichzelf had hij maar geringe gedachten.
 
Het grootste wonder voor ds. Keck was dat hij aan het einde van zijn leven mocht ingaan in de heerlijkheid zijns Heeren. In zijn leven was, naar zijn eigen getuigenis, veel duisternis, strijd en aanvechting zijn deel; zijn levenseinde mocht echter ruim, vol licht en overgave zijn. Toen was het: "Het kan, het kan, het kan ..... en dat ik nu verwaardigd word om die Koning eeuwig groot te maken"
 
Naast de levensbeschrijving, met ruime aandacht voor Staphorster periode, is een preek van ds. Keck opgenomen die hij gehouden heeft op 2e Paasdag 1944.
 
Ds. Keck is geboren te Leeuwarden en diende de gemeenten van Est, Zuilichem, Bergambacht, Garderen, Heteren en Staphorst.
 
Uitg. 120 pag. gebonden, Nieuw! Actieprijs!