Geen producten (0)
 

Flavel, John - De Fontein des Levens (Nieuw!)

€ 59,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTPr-10141
EAN code 9789033126253
Omschrijving

John Flavel, De Fontein des levens - Over de verwerving van het heil - Eerste vertaling van een belangwekkend theologisch standaardwerk. In 42 preken wordt een heldere beschrijving gegeven van het Middelaarswerk van Christus, vanaf de raad des vredes tot Zijn wederkomst in heerlijkheid. Het hoofdthema ervan is de verwerving van het heil voor zondaren. Het betreft de eerste integrale vertaling in het Nederlands. De Engelse titel van het boek is The Fountain of Life, en verscheen in 1671.

In 2008 verscheen Geschonken genade, over de toepassing van het heil. Dit boek is een vervolg op de uitgave die nu het licht ziet, maar kan ook afzonderlijk gelezen worden. Het was echter een manco dat het eerste deel nog ontbrak. In deze leemte wordt nu voorzien.

Van Geschonken genade verschijnt nu een tweede druk, tegelijk met De Fontein des levens. Hiermee is voor het Nederlandse taalgebied dit belangwekkende theologische tweeluik compleet verkrijgbaar. John Flavel (1630-1691) was predikant te Dartmouth in Zuid-Engeland. Hij stond in de puriteinse traditie van zijn tijd en was een begaafd prediker.

Klik hieronder om naar 'Geschonken Genade', het andere deel van dit tweeluik, te gaan

http://www.refoboek.com/webshop/nieuwe-boeken/theologie/-predikatiebundels/detail/10570/flavel-john---geschonken-genade-nieuw.html

vertaling: N.A. Eikelenboom. Gebonden, ca. 576 bladzijden, ISBN 978 90 331 2625 3.