Geen producten (0)
 

Schippers, Klaas - Over Feike Asma gesproken

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Dit boek over 'onze Feike' moet er komen, dacht ik direct toen ik de verzameling van Klaas Schippers zag. Allemaal mensen die hun verhaal doen over de organist zoals zij zich hem herinneren.
Allemaal 'gekleurde' stukjes, dat realiseerde ik me tegelijkertijd, maar daardoor juist zo bijzonder. Een bonte verzameling mozaïekjes door de jaren verzameld door Klaas, die in de marge op zijn enthousiaste wijze het levensverhaal van Feike Asma schetst. Kortom, een heerlijk boek, dat zichzelf soms tegenspreekt, maar dat is met zoveel medewerkers gewoon niet te voorkomen. We laten graag ieder zijn of haar eigen verhaal vertellen. Dit gegeven maakt het daarom tot zo'n waardevol boek.

Het feit dat Johannus die verhalen graag wilde bundelen en bewaren voor later, is natuurlijk ook gelegen in de bijzondere band die wij vanaf onze beginjaren met Feike Asma hadden. Hij heeft aan de wieg van Johannus gestaan en ons met zijn adviezen en kritiek aan de hand genomen.
Van groot belang was zijn geloof in het elektronisch kerkorgel en de plaats die het onvermijdelijk zou verwerven naast het originele pijporgel; ons oervoorbeeld

136 pag. gebonden. In goede staat!