Geen producten (0)
 

Berg, ds. M.A. van den - Vrienden van Calvijn

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTL-22457
EAN code 9789033605468
Omschrijving

'Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zal zeggen wie gij zijt.' Zo luidt een bekend spreekwoord dat ook van toepassing is op Johannes Calvijn. Wie denk dat deze bekende hervormer - in tegenstelling tot zijn collega Luther - niet zoveel op had met de amicitia, vergist zich.
Johannes Calvijn had een brede vriendenkring. Vrienden in het reformatorisch verzet, vrienden in de aristocratie, aan het hof, etc. Hij sprak en correspondeerde met hen, maakte lange, gevaarlijke reizen om hen te bezoeken en hielp hen als dat nodig was. Zijn vrienden op hun beurt inspireerden, motiveerden en corrigeerden hem. Mede door hen werd hij de man die hij was.

In dit boek maakt de lezer kennis met 23 bekende en onbekende vrienden van Calvijn. De meesten bleven levenslang met hem verbonden. Met enkelen kwam het tot een breuk. 
De beschrijving van de vriendschappen die Calvijn onderhield, bevat veel waardevolle informatie. De auteur legt verrassende verbanden. Het geheel werpt niet alleen licht op het dagelijks leven van Calvijn en zijn tijdgenoten, maar ook op hun geloofsopvattingen. Wie deze 'amicale biografie' leest, maakt op een nieuwe, originele manier kennis met Calvijn.

Uitg. de Banier, 264 pag. gebonden, Nieuwstaat!