Geen producten (0)
 

Mastenbroek, J. - Israels wachter sluimert niet

€ 35,00
Op voorraad
Omschrijving

Ds. F. Mallan was een markant predikant. Tot hoge leeftijd was hij actief. Hij schreef talloze publicaties, zowel predicaties als artikelen in onder andere De Wachter Sions. Zijn rubriek Antwoord per brief was bij velen zeer geliefd.

Het ontbrak hem niet aan pastorale bewogenheid. Hij had veel vrienden onder het oude volk van God. Daarnaast was hij heel betrokken op de jeugd.

In dit boek zijn persoonlijke herinneringen uit zijn mond opgetekend. Hij was de laatste leerling van ds. GH Kersten en ook de laatste predikant die de scheuring van 1953 en wat daaraan vooraf ging, heeft meegemaakt. Hij nam geen blad voor zijn mond. Wanneer echter de waarheid in het geding was, ging hij de strijd niet uit de weg. Zijn leven was strijd, tot de eeuwige overwinning, door Christusaangebracht, zijn deel werd.

De heer Mastenbroek heeft dominee Mallan geintervieuwd. In deze publicatie is niet de auteur aan het woord, maar laat de auteur de predikant aan het woord. Het boek is een aanrader voor allen die in de kleine kerkgeschiedenis zijn geinteresseerd.

Nieuw!