Geen producten (0)
1 2
 

Ledeboer, ds. L.G.C. - Roepstemmen

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTL-3903
EAN code 9789057410819
Omschrijving

Van ds. L. G. C. Ledeboer is een boekje herdrukt dat de aangrijpende titel "Roepstemmen uit de Gewesten der Eeuwige Rampzaligheid" draagt. Op de achterflap staat: "Hierin laat Ledeboer mensen aan het woord die plotseling uit de tijd verhuisd zijn naar de eeuwige rampzaligheid." Het was Ledeboers wens om tot de lezer een ernstig woord te spreken "als uit de mond van die ongelukkigen overeenkomstig de Heilige Schrift tot heiliging zij het slechts maar aan één ziel."
 
Ds. Ledeboer was een bijzonder mens. Hij is niet oud geworden, maar toch heeft hij van zich laten horen. Uit de korte levensbeschrijving die in dit boekje afgedrukt is, staat dat de Heere hem van jongs af getrokken heeft. Als kind had hij reeds grote eerbied voor het gebed en bad hij om vergeving van zijn zonden, om een nieuw hart, en om de Heere Jezus als Borg en Middelaar te mogen leren kennen.

Al vroeg bezocht Ledeboer de vromen in zijn omgeving. Hij was licht bewogen en kon woedend op de grond stampen als het niet naar zijn zin ging. De verloren zoon en de moordenaar aan het kruis waren voor hem een troostend voorbeeld. Toen Benthuizen een beroep op hem deed, wist hij zich door de Heere Zelf geroepen. Zijn prediking trok de aandacht in de wijde omtrek. In 1863 stierf hij te Benthuizen, waar zijn graf is tot op deze dag, in de schaduw van de hervormde kerk.

Ledeboer was een vlot schrijver, maar vooral een niet onbekwaam dichter. Hij schreef vele verzen die niet nalaten diepe indruk te maken. Vanuit de gevangenis kwam een ontroerend gedicht van tien verzen. Hij schrijft: "Ik mocht hier ter bruiloft gaan." Eigenlijk zou je alleen al om díe verzen dit boekje willen hebben...

71 pagina's gebonden. Nieuw!