Geen producten (0)
-47%
Karles-Meeuse, M.H. - Sukey Harley
 

Karels-Meeuse, M.H. - Sukey Harley

€ 14,99 € 7,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTa-6262
EAN code 9789033116773
Omschrijving

Sukey Overton werd in 1783 geboren in Prolimoor, een woeste streek in Shropshire in Engeland. Zij groeide op zonder de Bijbel, maar door Gods genade mocht zij van een dwaas meisje een wijze vrouw worden, een moeder in Israël.
Sukey trouwde op jonge leeftijd met Charles Harley. Omstreeks 1816 vestigde het gezin zich in Pulverbach, waar men in aanraking kwam met ds. William Gilpin en diens gezin. Jane Gilpin, een van de dochters, tekende uit Sukeys eigen mond haar levensgeschiedenis op. Het geschrift ging van hand tot hand en werd, zonder dat Sukey het wist, uitgegeven. De uitgever wist niet dat Sukey nog in leven was. Toen hij hoorde dat zij nog leefde en in armelijke omstandigheden verkeerde, schonk hij haar de winst uit de verkoop van de boekjes.
Sukey Harley is in 1853 overleden.
In 1867 heeft Jane Gilpin aan de bestaande levensbeschrijving haar eigen gesprekken met Sukey en de omstandigheden rondom haar sterven toegevoegd.
Aan de hand van dit gedenkschrift is de levensbeschrijving van Sukey Harley opn ieuw geordend en bewerkt door M.H. Karels-Meeuse.

Uitg. den Hertog, 112 pag. gebonden. Nieuw!