Geen producten (0)
 

Ahmad, Esther - Voorbij de Jihad

€ 22,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 26535
EAN code 9789492433626
Omschrijving

‘Schiet haar dood!’ schreeuwt een van de jonge mannen naast me. Ik kijk heel even naar hem. Zijn baard is pluizig en bedekt nauwelijks zijn kin. Ik vraag me af of ik hem ooit eerder heb ontmoet.

Al snel gaan anderen ook meedoen en beginnen ‘Kafir!’ te roepen – waarmee ze me betitelen als een ongelovige. Maar het lawaai om me heen doet me helemaal niets.

Binnenin me gebeurt iets dat veel krachtiger is. Het gebeurt in een oogwenk. Plotseling word ik met bovennatuurlijke moed vervuld. Ik voel de woorden in me kolken, alsof er een chemische reactie plaatsvindt. Zoals fosfor in een laboratorium brandt, zo fel komen ze tot leven en dringen zich naar buiten. ‘Doe maar!’ schreeuw ik, ‘Dood me maar!’ Mijn stem is luid, luider dan ik me ooit kan herinneren. Mijn stem is ook krachtig. Hoewel deze stem nieuw is, weet ik toch dat het die van míj is. Ik ben het echt die spreekt; mijn stem komt vanuit diep binnenin me. ‘Als jullie me willen doodschieten, doe het dan maar,’ gooi ik eruit en kijk de jongen met het pluizige baardje rechtstreeks aan. ‘Maar doe het niet hier. Neem me mee naar het grootste kruispunt van de stad, zodat iedereen het kan zien. Ik wil dat vandaag iedereen in Pakistan hoort, dat er meer is na dit leven!

Esther Ahmad wordt geboren in Pakistan, in een omgeving die steeds extremistischer wordt. Ze doet alles om de liefde van haar vader te winnen en daarom geeft ze zich vrijwillig op voor de jihad met als doel ongelovigen te doden, zoals familieleden al gedaan hebben. Maar kort voor ze naar het trainingskamp vertrekt, slaat de twijfel toe en ze vraagt uitstel. In deze tijd komt ze in aanraking met een christen en begint ze in de Bijbel te lezen.

Niemand mag daarvan weten, want dan is ze haar leven niet zeker. Als het toch openbaar wordt, ziet ze de dood in de ogen. Maar haar vader laat haar eerst in gesprek gaan met imams in de hoop haar terug te brengen naar de islam. Die gesprekken lopen anders dan verwacht. Esther slaagt erin te vluchten en trouwt met een christen. Als haar familie erachter komt waar ze verblijft, ontvlucht ze Pakistan. Voorbij de Jihad is een verbazend en bemoedigend verhaal over de kracht van Gods genade die alles kan overwinnen en werkt op de meest onwaarschijnlijke plaatsen en in de meest onwaarschijnlijke mensen.

Uitg. Brevier, 316 pag. pb. Nieuw!