Geen producten (0)
-50%
Korteweg
 

Korteweg, P. - Gedoopt voor het leven

€ 15,90 € 7,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In dit boek wordt de visie op de kinderdoop, de volwassendoop en de herdoop beschreven aan de hand van enkele geschriften uit de tijd van de Nederlandse Reformatie. De auteur richt zich met name op de doopvisie van Guido de Brès, zoals hij die verwoord heeft in zijn Wortel en oorsprong der wederdoperen.

Verder behandelt hij het onderwerp vanuit de twee doopformulieren en de besprekingen tijdens de Dordtse Synode van 1618-1619. Toen zijn de argumenten voor en tegen de kinderdoop, de volwassendoop en de herdoop doordacht en aan het papier toevertrouwd.

Voorzover nodig wordt voor het begrijpen van hun standpunten verwezen naar de vroege kerk, de Middeleeuwen en andere reformatoren. Niet in de laatste plaats bespreekt de auteur de bijbelse gegevens omtrent de doop.

Ten slotte trekt de auteur lijnen naar de actualiteit. Ten aanzien van de doop heeft de evangelische beweging op de gereformeerde gezindte steeds meer grip. Velen kennen gemeenteleden of familieleden die zich hebben aangesloten bij een evangelische gemeente en zich lieten herdopen. Hersteld Hervormde Studies

Uitg. den Hertog, 152 pag. pb. Nieuw en laatste exemplaar!