Geen producten (0)
 

Dekker, Jan - Competentie in beeld

€ 7,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

"Competenties in beeld" presenteert een uitgewerkte set kerncompetenties die, aansluitend bij de Algemene Startbekwaamheden leraar primair onderwijs, een kader biedt om studenten competentiegericht op te leiden en te toetsen. Deze kerncompetenties worden beschreven en voorzien van tal van voorbeelden en praktische hulpmiddelen. Hiermee is het boek met de bijbehorende cd goed bruikbaar voor zowel studenten als docenten en mentoren.
De kerncompetenties in dit boek sluiten goed aan bij de door het Samenwerkingsorgaan Beroepskwaliteit Leraren (SBL) geformuleerde "kijkvensters" en competenties. SBL biedt een generiek en algemeen model voor de beroepsrollen in diverse contexten, de kerncompetenties in dit boek geven een concreet, op gedragsniveau uitgewerkt model voor op de werkvloer.

Het boek bevat veel praktisch werkmateriaal, waaronder een beknopt overzicht van de kerncompetenties en (zelf)beoordelingslijsten. Dit materiaal is eveneens opgenomen op de bijbehorende cd. Bovendien bevat de cd:
- kleurenschema"s van de kerncompetenties
- voorbeeld van een persoonlijk ontwikkelingsplan
- beschrijving van een performance assessment, met twee voorbeelden
- schrijfwijzers voor een portfolio
- informatie over SBL en de kerncompetenties in dit boek.

Trefwoorden: assessment, competenties, kerncompetenties, portfolio

160 pag. pb. In mooie staat!