Geen producten (0)
Complete serie
Hoogerwerf-Holleman, R. - Koningskinderen I+II+III
 

Hoogerwerf-Holleman, R. - Koningskinderen I+II+III

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

Marieke Stouten maakt op 15-jarige leeftijd de watersnoodramp van 1953 mee. Ze heeft haar ouders en enige zus voor haar ogen zien verdrinken. Haar leven neemt door deze ingrijpende gebeurtenis een wending. De opvoeding die zij van thuis mee kreeg, de kerkgang en de catechisatie komen weer in een ander licht te staan. Als zij na de ramp nog eens in haar vroegere woonplaats komt doet zij een wonderlijke ontdekking. Dit mag haar tot bemoediging zijn.

De familie Veldhoen Uit Amsterdam maakt veel mee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vader Veld-hoen komt als onderduiker in Friesland terecht. De andere gezinsleden, moeder, Koos en Nelleke gaan vanwege de honger ook op weg naar het noorden. Op hun tocht ontmoeten ze bereidwillige mensen die hen aan voedsel en onderkomen helpen. Na een moeilijke en bange reis komen ze uit-eindelijk bij de boerderij aan waar vader is ondergedoken. En dan doet Koos Veldhoen een goede vondst. ..

Jochem is in dienst als koetsier bij baron Bilthorst. Hij voelt zich geroepen om de kinderen van de baron en de barones te vertellen uit de Bijbel. Dit kost hem zijn baan. Toch komt Jochem nog één keer met de kasteelbewoners in aanraking. Het ernstig zieke dochtertje van de baron, Emile. vraagt naar hem. Het in alle eenvoud gestrooide zaad mag vruchten dragen!

Uitgeverij het Anker Zwijndrecht, totaal 250 pagina's gebonden. In goede staat!