Geen producten (0)
 

Bokma, T. - Storm over de Greide

€ 2,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Jan van der Meer trekt de zijdeur van zijn boerderij zachtjes achter zich toe, drukt de ruige muts stevig op zijn al wat grijzende haren en loopt vlug, maar behoedzaam over het heem naar de weg. Het lijkt een vlucht.

Bij de dam moet hij voorzichtig wezen .... als hij een handbreed te dicht bij de hekkepaal neertrapt, glijdt zijn klomp gevaarlijk ver uit naar de slootkant. Och, bij een dam kan men het pad met geen mogelijkheid goed houden; de zware hooiwagens rijden het eerst stuk en als er dan, zoals in deze tijd van het jaar met aanhoudend regenweer ook nog veel gereden moet worden met de niet minder zware mestkarren, ontstaan er diepe kuilen en brede sporen, een glibberig mengsel van water, mest en aarde. Nu zijn oude, wrakke hekkepalen soms nog ergens goed voor .... deze stuit tenminste zijn glijdende klomp en de boer geraakt veilig op de weg.

Dan kijkt hij achterom .... naar zijn boerderij. De herfstwind vaart met licht geruis door de toppen der bomen onder de druk van de wind buigen de ontbladerde kronen flauwtjes uit boven de donkere massa der gebouwen. Naar links, want de wind s West; zacht drenst een kille regen neer. Jan van der Meer let er niet op, hij blijft maar kijken met hete blikken. Door de hartjes der blinden meent hij nog een flauw lichtschijnsel te kunnen waarnemen. 't Kan ook inbeelding wezen, ja, zeker is het inbeelding, want een tuitlamp geeft nauwelijks licht in 't vertrek, waar ze staat te branden .... of te walmen...

Uitgeverij Groen, 131 pagina's gebonden. In mooie staat! Naam voorin