Geen producten (0)
 

Veenhof, Johan G. - Loon der armen / Armen beloond / loon voor allen

€ 17,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

1. Het loon der armen
2. De armen beloond
3. Het loon voor allen

In deze trilogie wordt een treffend beeld geschetst van een dorpsgemeenschap zoals die er rond de vorige eeuwwisseling uitzag. Op meesterlijke wijze worden de enorme tegenstellingen tussen rijk en arm beschreven. Deeske Wezelkamp krijgt als jong meisje een ongeluk bij de boer waar ze dient.
ze blijftnadien gehandicapt en leeft met haar moeder in de bitterste armoede. Slechts enkelen trek-ken zich het lot aan van Deeske "Strompel". Eén van hen is de nietsontziende en ongrijpbare stroper Kord Blommers, die een voortdurende strijd moet leveren om uit handen van de Koddebeier te blijven. En niet te vergeten de jonge Ds. Bresman die in de ogen van de eigengeërfde boeren toch ook nog veel moet leren.. Als dan de gewetenloze dorpsgenoot Klaas tip z'n straf in de gevangenis erop heeft zitten, vormt hij met zijn duistere strafmaten een komplot tegen Kord Blommers.

Als de nacht is aangebroken waarin het plan ten uitvoer wordt I gebracht rijgen de tragische gebeurtenissen zich aanI een. Opnieuw bewijst Kord Blommers zijn heldenmoed I als hij zijn oude vader ternauwernood weet te redden...

Uitgeverij Gebr. Koster, 728 pagina's gebonden in drie delen! In mooie staat!