Geen producten (0)
 

Buksbazen, Lydia - Zij zochten een stad / De wonderen houden nooit op

€ 7,95
Op voorraad
Omschrijving

Zij zochten een stad in de geschiedenis van het veelbewogen leven van een joods-christelijke familie die de verschrikkingen van twee wereldoorlogen doorstond.

De auteur beschrijft de lotgevallen van haar Poolse, later Duitse, nog later Engelse joodse christenfamilie; mensen, wier leven getekend wordt door twee dingen: hun joodse afkomst en hun geloof in Christus. Steeds weer moeten zij in een hun vijandige omgeving leven. In het middelpunt staat haar moeder Yente, een echte dochter van Abraham, zowel naar afstamming als naar geloof, want zij zocht ook "de Stad, die fundamenten heeft, welker kunstenaar en Bouwmeester God is" (Hebr. 11:10), waaraan het boek dan ook zijn titel ontleent. Deze familiekroniek wordt verlevendigd door enkele zwart-witfoto's van de verschillende familieleden.

Lydia Buksbazen, de schrijfster van dit boek, neemt de lezer mee van Rusland naar Polen, Duitsland, Holland en Engeland. Ze vertelt over de geloofsstrijd die haar ouders hebben meegemaakt voordat zij als ware zoon en dochter van Abraham rust vonden in de Christus der Schriften.

Ook het vervolg op 'Zij zochten een stad' zit in deze set en beschrijft Het leven van een zendelingenechtpaar van Pools-Joodse afkomst in Engeland en na de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten.

Uitg. de Banier, 385 pag. pb. in 2 delen. In mooie staat!