Geen producten (0)
 

Chrapov, Nikolaj P. - het geluk van het verloren leven

€ 11,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving
TRILOGIE: 1) Vader / 2) De vuurdoop / 3) Door lijden gelouterd.....   ....maar zo wie zijn leven zal verliezen om Mijnentwil, en om des Evangelies' wil, die zal hetzelve behouden.

In dit boek tekent Nikolaj Petrovitsj Chrapov zijn leven van ijverigvrome jongen tot partij-aktivist, zijn ommekeer tot belijdend christen en de smartelijke weg die daarop volgde. Hij 'verloor' zijn leven om Christus wil, maar vond in Hem zijn behoud en Bron van geluk. Nikolaj Chrapov beschrijft zichzelf in deze geschiedenis als 'Pavel (Pavloesjka) Vladykin'.
Hij werd in totaal vijf keer gearresteerd en heeft ruim achtentwintig jaar van zijn leven in gevangenissen, strafkampen en verbanningoorden doorgebracht.
Na zijn vierde gevangenschap schreef hij dit boek, dat ondermeer de aanleiding vormde voor zijn vijfde en laatste arrestatie op 3 maart 1980. Hij overleed op 68-jarige leeftijd in het strafkamp op 6 november 1982.
Het geluk van het verloren leven werd ondergronds gedrukt en tekent op onnavolgbare wijze het leven van de Russische christenen. Ongetwijfeld is dit de reden waarom 'Pavel Vladykin' onder hen zo bekend en geliefd is.

Een realistische beschrijving van de hevige geloofsvervolging zoals deze plaatsvond tot aan de politieke omslag in 1989 in de landen van de voormalige Sovjetunie. De auteur, die zijn leven hier tekent, leed en stierf in de strafkampen
 
Uitg. den Hertog, 664 pag. gebonden, in mooie staat! - wel naam voorin - Nieuwprijs 26,50