Geen producten (0)
-54%
Magn
 

Arjan & Edith & Andre - Magnifique (1) (Nieuw!)

€ 15,00 € 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Magnifique / Cathedral Tour met Marco den Toom en Arjan & Edith Post is een CD (ALBUM) van Marco den Toom

Magnifique! - Deze titel geldt allereerst kathedraal en orgel, maar ook het romantische programma, met als boventoon feestelijkheid en grootsheid, aldus het cd-boekje, dat mooie foto’s en informatie over musici, kerk en orgel bevat maar zwijgt over de gespeelde werken.

Het programma is een mix. Twee uitbundige stukken van Guilmant (”Postlude Nuptial” en ”Grand Choeur Triomphale”) en de onvolprezen ”Suite Gothique” van Boëllmann vormen het ‘zuivere’ orgelaandeel. Het machtige orgel wordt letterlijk en figuurlijk vakkundig bespeeld door Den Toom en is prachtig opgewassen tegen de blazers, ook al klinkt het vanuit de verre achtergrond.

De schitterende strijkers en fluiten maken de ”Hymn to the Fallen” van Williams beluisterenswaard; muzikaal is het minder interessant. Dat laatste geldt ook voor ”Exodus” van Gold en ”Anthem” van Ulveaus: al spelen er tien trompetten mee, het blijven emotiemuziekjes, zeker als door de arrangementen de sentimentaliteit op de loer ligt.

De trompetten brengen in de snelle delen van de eerste ”Pomp and Circumstance”-mars van Elgar leuke accenten in de laagte. Het blazersaandeel is goed gedoseerd en de bewerkingen leveren zeker geen clichébeeld van de instrumenten, wat in muziek uit reformatorische hoek nog vaak gebeurt.

Programmamuziek als ”Finlandia” van Sibelius, deeltjes uit de ”Schilderijententoonstelling” van Moussorgsky en de ”Sabeldans” van Chatschaturjan (met een virtuoos aandeel van de trompetten in deze uitsmijter!) Een plezante CD

Nieuw en actieprijs!